четвер, 5 квітня 2012 р.

Міжародний економіст


 Міжародний економіст
Глобалізація економіки, що стала ознакою сучасного світового економічного розвитку, висуває нові вимоги до підготовки фахівців у сфері економіки. Вона потребує спеціалістів, які добре знаються на закономірностях та тенденціях розвитку світового ринкового середовища, вміють його аналізувати, приймати оптимальні рішення щодо діяльності компаній в цьому середовищі, мають навички ведення ділових переговорів, володіють основами крос-культурного менеджменту. На підготовку саме таких спеціалістів орієнтована спеціальність "Міжнародна економіка". Вона дозволяє майбутнім фахівцям вільно орієнтуватися в економіці та законодавстві, особливостях національної психології і соціальної організації різних країн, знати проблеми розвитку глобального економічного простору.

Обов'язкове вивчення декількох іноземних мов сприяє суттєвому розширенню можливостей активної діяльності у міжнародному бізнесі, успішній участі у переговорних процесах, розвитку особистих інтелектуальних здібностей. Для реалізації себе на практиці як економістів-міжнародників студенти вивчають широке коло професійно орієнтованих дисциплін, зокрема міжнародний маркетинг, міжнародні фінанси, міжнародну економічну діяльність України, міжнародне економічне право, облік у зарубіжних країнах, міжнародну торгівлю, міжнародну інвестиційну діяльність, міжнародні організації, інформаційні системи і технології в міжнародній економіці тощо.

Викладання здійснюють висококваліфіковані фахівці з вагомим науковим потенціалом і авторськими методиками.

Вступники на цю спеціальність мають можливість навчатися за спеціалізованою програмою "КРОК-Ексклюзив", яку розробили провідні фахівці-міжнародники Університету "КРОК". З першого курсу студентам викладається ряд предметів англійською мовою, обов`язково вивчається німецька мова, третя мова має статус факультативу. Ця програма забезпечує ідеальні умови для формування професійних здібностей та навичок у галузі міжнародних економічних відносин. Економісти-міжнародники займаються організацією, плануванням, координацією, аналізом та контролем за здійсненням міжнародних торговельних операцій, розробкою стратегій виходу підприємств на зовнішні ринки та їх реалізацією, розробкою планів зовнішньоекономічної діяльності, пошуком іноземних партнерів та укладанням з ними зовнішньоторговельних угод, укладанням та веденням угод з іноземними банками, опануванням механізмів розв'язання конфліктних ситуацій.

Фахівці з "Міжнародної економіки" можуть реалізувати себе на посадах спеціалістів з економіки в установах та організаціях зовнішньоекономічної сфери діяльності. На них чекають українські підрозділи ТНК, банки, які співпрацюють з іноземними партнерами, торгово-промислові палати. Економісти-міжнародники потрібні також на спільних підприємствах, у зовнішньоекономічних відділах українських компаній, у науково-дослідних інститутах та центрах, які проводять дослідження стану світових товарних та фінансових ринків, розвитку інтеграційних та глобалізаційних процесів, тощо.

Фахівці з міжнародної економіки можуть працювати експертами-консультантами підприємств, які ведуть зовнішньоекономічну діяльність, науковими співробітниками науково-дослідних установ і лабораторій, займатися науково-педагогічною діяльністю.

Цей фах — для цілеспрямованих та працелюбних. Але інтелектуальні та фізичні зусилля з надлишком компенсуються: співробітництво із закордонними підприємствами, колегами-іноземцями, відрядження до різних країн розширюють світогляд, дають можливість побачити світ, пізнати звичаї, спосіб життя та національні особливості інших народів. Крім того, економіст-міжнародник – одна з найбільш високооплачуваних посад.



Джерело: http://www.krok.edu.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=22%3Ame&catid=47%3Aoseconom&Itemid=57&lang=ua

Немає коментарів:

Дописати коментар